Saari-rummut

Rummut

Saari-rumpujen sointi on lämmin ja suuri.

Sustainia riittää ja laadukkaan kaiuttimen tapaan setin jokainen osa reagoi ja syttyy hyvin hiljaakin soitettuna. Sutisoitossakin setti on hyvässä balanssissa.

Orkesterivirveli 16" x 16" Ääninäyte 1
Orkesterivirveli 14" x 14" Ääninäyte 2
Näytteet soitti Risto Skrikberg, lyömäsoitin- opettaja, Tampereen konservatorio.

Ville Lehtovaara Ääninäyte 3
14x7" Saari-snare (lämpökäsitellystä koivusta) ja 32" bassorumpu.

Rummut

Bassorummun koko on tärkeä.

Valitse sopiva koko juuri omaan musaasi tai soundimaailmaasi. Tosin kalvoja ja soittotyyliä muuntelemalla saat vaikka 26-tuumaisesta tykistä hyvän soundin humppakeikalle.

Saari-bassarin koon ja syvyyden suhteen voit tietenkin valita. Runko on tehty 4-kerroksisesta koivuviilusta ja sen paksuus on 5,5mm. Voit valita myös bassarin jalat ja halutessasi saat runkoon mikki-/ilmareiän.

Rummut

Saari-snaret ovat monipuolisia.

Valitsemalla vapaasti syvyyden ja materiaalin saat varmasti toivomasi soundin. Snare on tehty 3-kerroksisesta koivusta ja rungon paksuus on 3,6mm. Valitsemalla vielä mieleisesi koneiston, maton ja kalvot olet hyvin lähellä täydellistä snaresoundia.

Saari-snaren voit teettää koivusta sellaisenaan tai lämpökäsiteltynä. Lämpökäsitellyt Saari-snaret soivat syvemmin ja botnekkaammin hukkaamatta kuitenkaan kirkkautta ja sointia.

Rummut

Saari-rumpujen tomit soivat
niin kuin tomien kuuluu soida.

Runko on tehty 3-kerroksisesta koivuviilusta ja sen paksuus on 3,6mm. Voit valita haluamasi koot ja syvyydet juuri niin kuin haluat.

Viritysruuvit vaikuttavat hienosäätöön — kuusiokoloruuvilla saat hieman herkemmin ja tarkemmin virittyvän rummun. Kannattaa myös kysellä valmistajalta erilaisista viisteistä sekä ripustusmekanismeista ja jalkavaihtoehdoista.

Rummut

Saari-puuvanteet ovat käsityötä.

Jokainen vanne valmistetaan huolella ja rakkaudella. Snaressa vanne antaa monipuolisen valikoiman kanttilyöntejä ja tomeissa saat soundiin sen pienen koivuisen lisän soundiin. Puuvanne palkitsee tarkan virittäjän täydellisellä soinnilla. Vanteen lakkaus kestää kovaakin käyttöä.

Rummut

Snaren mattosyvennys on tärkeä asia.

Harkitse tarkkaan haluamasi syvennyksen leveys. Valinta kannattaa tehdä sen mukaan millaisia snaremattoja käytät. Väärä maton ja syvennyksen yhdistelmä ei toimi vaan pilaa koko snaren toiminnan. Valmistajalta saat varmasti apua syvennyksen ja sopivan maton valinnassa.

Rummut

Jokainen lugi on käsityötä.

Persoonalliset Saari-lugit ovat huolella valikoitua tiukkasyistä tyvipuuta ja soivat rungon mukana. Yksimittaisen lugirakenteen johdosta rummun runkoon ei kohdistu lainkaan vääntöä, sillä vanne ja lugi on suunniteltu kellumaan rungon päällä. Lugit saat joko värjättynä tai koivun värisenä.

Rummut

Saari-setin värivaihtoehtoja on useita.

Voit myös halutessasi vaikuttaa vanteiden väriin. Saari-rumpujen pintakäsittely tehdään sävytetyillä puuöljyillä ja puuvahalla.

Katso lisää kuvia galleriasta tai ota rohkeasti yhteyttä!